Ierland reizen online boeken.
ireland

Rondreis Ierland

Rondreis Ierland

Een rondreis door Ierland kunt u makkelijk en snel boeken via Ierland.com. Wij bieden u diverse rondreizen aan door Ierland. U kunt gaan genieten van het oude Ierland met alle mooie bezienswaardigheden, of u kunt een rondreis maken door het moderne Ierland. Kijkt u gerust eens rond, want er is van alles mogelijk en voor ieder wat wils. Ierland staat bekend om zijn grillige rotskusten, mooie bergen en uitgestrekte landschappen. Ideaal voor een lekkere vakantie en u zult u zeker niet vervelen. U kunt gebruik maken van compleet verzorgde rondreizen, maar u kunt natuurlijk ook een rondreis gaan maken in uw eigen auto of huur auto.

Een rondreis door Ierland is dan ook zeker aan te raden als u er nog nooit geweest bent. Om Ierland echt te ontdekken is het wel aan te raden om minimaal voor 8 dagen naar Ierland te gaan, omdat u anders echt met een sneltrein vaart er doorheen gaat.

Waarom Ierland?

Veel Nederlanders denken bij een vakantie aan de zon en zee en aan het Middellands zeegebied of nog verder. Ierland is echter ook een prachtig land om te bezoeken, en in de zomer qua temperatuur redelijk vergelijkbaar met Nederland. In de zomer is het heerlijk rond de 25 graden met uitschieters naar boven toe en in het voor- en najaar. Of u nou met uw partner, vrienden of familie een prachtige rondreis maakt, Ierland is een mooi land voor jong en oud! In Ierland is voor iedereen wel wat te doen, er kan heerlijk worden gewandeld in de prachtige natuur maar er kan ook een stevige kroegentocht worden gedaan! Bekijk alle mogelijkheden, hotels, activiteiten en meer bij onze onderstaande partners en laat Ierland je verassen!

BBI Travel: 16 daagse excursie rondreis door Ierland

De jong intra : 11 daagse busreis inclusief hotel overnachtingen

Vaak word een rondreis door Ierland gedaan in gedeeltes, u kunt ervoor kiezen om alleen het Zuiden van Ierland, het noorden of natuurlijk heel Ierland in 1x te pakken met uw rondreis. De grote vraag is natuurlijk wat wilt u zien, hoeveel wilt u reizen op 1 dag en hoeveel dagen wilt u erop uit zijn. Als u deze vragen beantwoord heeft dan kunt u ook de keuzes maken van wat u met uw vakantie wilt gaan doen. Hieronder hebben we de regio’s voor u op een rijtje gezet waar u ongeveer rekening mee kunt houden als u gaat rondreizen in Ierland.

Rondreis door het zuiden van Ierland

Het zuiden van Ierland kenmerkt zich door de prachtige landschappen en de leuke steden aan de kust van Ierland. De ruige binnenlanden van Ierland zijn in het zuiden is minder ruig dan in het noorden, maar het is fantastisch om hier rond te trekken, te genieten van de lokale bevolking welke vriendelijk en aardig zijn en natuurlijk aan het eind van de dag gezellig mee feesten in de pub. Ierland is met zijn cultuur en folklore een fantastisch land om naartoe te gaan, en zorgt voor een onvergetelijke vakantie. Mensen die al in Ierland zijn geweest kunnen hierover meepraten, want als je er eenmaal geweest bent smaakt het land naar meer.

Het zuiden van Ierland is ook duidelijk het warmere gedeelte, want met 1500 zonuren per jaar is qua zon en temperatuur vergelijkbaar met Nederland. Tevens bied het zuiden van Ierland ook diverse mooie bezienswaardigheden zoals de Irish Sky Garden, de kabelbaan Dursey Sound, de stad Cork, de laatste plaats waar de Titanic aangemeerd lag Cobh en natuurlijk de vele forten en ruïnes die verspreid liggen in het Zuiden van Ierland. Kortom er is genoeg te beleven in dit stukje Ierland en we raden niet voor niets de mensen aan om Ierland in 2 etappes te bekijken.

Rondreis Ierland – Hoe?

U kunt een rondreis Ierland op diverse manieren aanpakken, u kunt dit namelijk lekker op eigen houtje doen door met de (eigen) auto of camper lekker door Ierland heen te gaan trekken, maar als u voor het eerst naar Ierland gaat is het ook zeker aan te raden om een georganiseerde rondreis te pakken. Het voordeel van deze kras rondreizen is dat u vele bezienswaardigheden van Ierland langsgaat op allerlei gebieden, namelijk die van natuur, cultuur en gewoon lekker de oude stadjes van Ierland induiken. Hierdoor krijgt u een goede impressie van Ierland.

Nog een voordeel van een georganiseerde rondreis door Ierland is dat u zelf (bijna) niets hoeft te doen omdat alles geregeld is/wordt. Hierdoor kunt u extra genieten van uw welverdiende vakantie in een prachtig land.

Vakantiehuis los boeken in Ierland

Als u op eigen houtje door het prachtige Ierland gaat reizen dan kunt u voor de overnachting een hotelletje boeken of een typische bed and breakfast. Echter het kan ook leuk zijn om een vakantiehuis ergens enigszins centraal in Ierland te boeken. Er zijn namelijk prachtige vakantiehuizen en groepshuizen te vinden in Ierland welke als een prima uitvalsbasis kunnen dienen om lekker door Ierland rond te reizen. Met een groep op vakantie gaan naar Ierland en een rondreis te maken is namelijk een echte aanrader, er is namelijk van alles te zien en de Ieren houden wel van een feestje. Geniet van het prachtige Ierland!

Ierland.com voor vakantie, reizen en informatie
Logo
Shopping cart