Ierland reizen online boeken.
ireland

Cork

Cork is de tweede stad van Ierland net met net geen 200.000 inwoners is het tevens de hoofdstad van de provincie/ graafschap Munster. De stad ligt vlak bij de zuidkust en heeft een van de belangrijkste zeehavens van Ierland, tevens beschikt de stad over een modern internationaal vliegveld. Omdat Cork qua omvang de tweede stad van Ierland is en in het zuiden ligt is deze stad altijd al onafhankelijk geweest van Engeland, vandaar dat het in de volksmond ook wel eens de onafhankelijke hoofdstad van Ierland genoemd wordt, aangezien Dublin jaren in handen was van de Engelsen.

Cork is een oude stad met stadsrechten rond de 13e eeuw. Er zijn zelfs bewijzen gevonden dat er al een klooster aanwezig was door een zekere Sint Finbar uit 1172. Door de loop der tijd is de stad wel meerdere keren verwoest geweest door aanvallen van Vikingen en Noormannen. Tevens is de stad rond 1920 door het Britse leger in vuur en vlam gezet waardoor de stad ook weer grotendeels opnieuw opgebouwd moest worden. Al met al is de oude stad door al deze verwoestingen lang niet meer in originele staat, maar tussen de moderne gebouwen door kunt u nog gerust de oudheid terugvinden, mede door restoraties door de eeuwen heen.

Winkelen in Cork

Recent (rond 2004) heeft de binnenstad van Cork een aardige opknapbeurt gekregen waardoor de winkelstraten een frisser uiterlijk heeft gekregen en St. Patricks street is hierdoor ook zeker een aanrader om eens aan te doen tijdens het shoppen, ook al komt u hier eigenlijk niet omheen als u in Cork bent. Door o.a. deze vernieuwingen in Cork en natuurlijk de diverse bezienswaardigheden in deze stad is hij in 2005 uitgeroepen tot de cultuurhoofdstad van Europa. Qua cultuur heeft de stad o.a. mooie musea, maar ook twee grote kathedralen. Namelijk de St. Mary’s Cathedral en de St. Finbars Cathedral.

Tevens heeft de stad een opera huis, ook wel de Cork Opera House genoemd welke redelijk uniek zijn in Ierland. Deze kan zich dan ook met gemak meten de andere grote steden in Ierland zoals Dublin en Belfast.

Vakantie naar Cork

Een vakantie alleen naar Cork kunt u via een van onze reispartners boeken, maar ook diverse rondreizen houden een dagje Cork vaak wel in hun route. Bekijk de beschikbare vakanties naar Cork hieronder of er wat voor u bij zit.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Belfast City Bike Tours
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Autohuur Belfast Noord Ierland
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Kinsale Heritage Walk
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Cliffs Of Moher cruise vanuit Doolin

 

Ierland.com voor vakantie, reizen en informatie
Logo
Shopping cart