Ierland reizen online boeken.
ireland

Auto vakantie

Ierland verkennen met de auto is natuurlijk een hele goede optie. U kunt Ierland op diverse manier gaan verkennen zoals per bus, camper, georganiseerde rondreis of per auto. U kunt daarbij met uw eigen auto op vakantie gaan aangezien Ierland goed te bereiken is per auto, er varen namelijk diverse ferry’s vanuit Engeland naar Ierland toe, maar ook vanaf Frankrijk zijn er diverse ferry’s te boeken die u rechtstreeks naar Ierland kunnen brengen. Dit zorgt ervoor dat u een stuk minder hoeft heen te rijden, en als u er eenmaal bent kunt u gemakkelijk heel Ierland verkennen tijdens uw auto vakantie door Ierland heen.

  Waar op te letten?

Een van de eerste belangrijke zaken om rekening mee te houden als u op auto vakantie gaat naar Ierland toe is dat het verkeer niet zoals in Nederland en België aan de rechterkant rijd, maar dat ze in Ierland aan de linkerkant rijden. Hier wen je snel aan, maar zeker de eerste dag(en) zult u hier extra rekening mee moeten houden. De meeste verzorgde auto vakantie’s naar Ierland gaan er ook vanuit dat u zelf naar Ierland komt, dus als u al een uitgestippelde reis gaat reserveren dan moet u er dus rekening mee houden dat u zelf vervoer moet regelen naar Ierland toe. Dit kan vaak ook via de reisagent die uw reis verzorgd, maar u kunt deze route ook zelf uitstippelen door er een mooie tocht van te maken.

Wij zouden echter aanraden om een ferry te boeken zodat u onderweg naar Ierland lekker rustig aan kan doen en u bij aankomst lekker kunt genieten van het mooie eiland.

Auto huren

U kunt natuurlijk ook een auto huren in Ierland zelf, dit zorgt ervoor dat u niet naar uw eigen auto hoeft om te kijken en hoe deze in Ierland moet komen. Dus lekker een vliegtuig pakken naar bijv. Dublin en van daaruit je vakantie laten beginnen is helemaal geen ramp. In Ierland kunt u genoeg huurauto’s krijgen of eventueel een camper als u echt nergens aan vast wilt zitten, het kan allemaal. Aan een huurauto zitten vele voordelen, zoals gezegd hoeft u niet naar uw eigen auto om te kijken om deze mee te nemen, maar ook ter plekke is alles voor uw auto geregeld zoals bijv. pechhulp en de huurauto’s zijn over het algemeen goed onderhouden dus hier heeft u geen omkijken naar.De huurprijzen van een auto zijn niet al te hoog en de voorwaarden zijn duidelijk terug te vinden op de diverse autoverhuurbedrijven.

Voordelen van een auto vakantie door Ierland

Op vakantie gaan naar Ierland doet u waarschijnlijk niet voor de zon, maar juist meer voor de prachtige natuur, oude culturele erfgoeden en de prachtige bijna schilderachtige dorpjes die Ierland rijk is. U kunt deze natuurlijk aan de hand van een georganiseerde busreis bekijken, maar het voordeel van een auto vakantie is dat u alles op uw eigen tempo kan bekijken en wat u wilt gaan bekijken. Bijvoorbeeld het prachtige natuurgebied rondom de Ring of Kerry kan je in 1 dag helemaal zien, maar voor de echte natuurliefhebbers is dit waarschijnlijk veel te kort.

Doordat Ierland vele bed & breakfasts kent en leuke kleine gezellige hotelletjes eigenlijk wel overal te vinden zijn hoeft u niet perse van tevoren uw reis te boeken, dit neemt natuurlijk wel een stukje risico met zich mee dat u er een keer tegen aanloopt dat ze vol zitten, maar dit zorgt er wel voor dat u overal in Ierland komt en kunt genieten van de gastvrijheid van de Ieren.

Ierland.com voor vakantie, reizen en informatie
Logo
Shopping cart