Ierland reizen online boeken.
ireland

Galway

Een typische Ierse plaats is de stad Galway. Met zo’n 72.000 inwoners is het voor Ierse begrippen een grote stad en een oude stad. Volgens de geschiedenis is de oprichting van deze plaats zo rond de 12e eeuw geweest en hoewel in de vele honderden jaren daarna er veel veranderd is, ziet u nog vele oude architecturen hier terug, maar tegelijk is Galway een moderne stad en de laatste jaren weer helemaal tot bloei aan het komen. Voor Ierse begrippen is eigenlijk alles anders aan deze stad, vergeleken met de rest van het land. De gemiddelde leeftijd is namelijk vrij jong en tegelijk is door de aanwezigheid van een goede universiteit het aantal hoogopgeleide mensen in Galway ook vrij hoog, wat er weer voor gezorgd heeft dat veel bedrijven uit het buitenland zich de laatste jaren gevestigd hebben in deze mooie Ierse plaats Galway.

Galway en de omgeving

In de omgeving van Galway is er genoeg te doen en te zien en word ook niet voor niets gezien als het toeristisch centrum van Ierland. Deze stad ligt namelijk in de prachtige omgeving van de Connemera, en aangezien hier bijna niemand meer woont is Galway zelf de plek waar u een heerlijk hotelletje kunt boeken of een typische bed & breakfast. In Galway vind u namelijk genoeg plaatsen waar u kunt overnachten, en het is een stad welke bekend staat om zijn vele Ierse pubs en de bijbehorende gezelligheid. Met een mooi centrum waar u talloze leuke en unieke winkeltjes terugvind is het ook een plaatsje waar je heerlijk kunt toeven en kunt genieten van de Ierse tradities.

De meeste toeristen die Galway aandoen gebruiken deze plaats ook als uitvalsbasis om de omgeving lekker op hun gemak te verkennen, heerlijke wandeltochten te maken en ’s avonds lekker genieten van de gezelligheid die Galway zelf te bieden heeft. Een vakantie naar Ierland en naar Galway boekt u om te kunnen genieten van het prachtige Ierland, mooie rotskusten grenzend aan de Atlantische oceaan en de prachtige binnenlanden die hier achter liggen.

Talloze bezienswaardigheden

Door de prachtige en ruige natuur die Ierland te bieden heeft ook in deze omgeving kunt u hier heerlijk genieten, maar naast deze mooie bezienswaardigheden die de natuur u te bieden heeft, heeft Galway ook voor de cultuurliefhebber veel te bieden. Denk hierbij aan diverse prachtige kerken/kathedralen, de oude kasteeltjes die nog steeds overeind staan en bijvoorbeeld de Spanish Arch en het stadsmuseum die u het verhaal verteld van Galway door de eeuwen heen. Kortom Galway heeft genoeg te bieden om eens heerlijk naartoe op vakantie te gaan, en in de zomer is de temperatuur ook zeer geschikt om hier heerlijk te kunnen genieten van het strand.

Ierland.com voor vakantie, reizen en informatie
Logo
Shopping cart