Ierland reizen online boeken.

Ierland met de camper verkennen

ierland-camperLekker op vakantie naar Ierland met de camper? Dat kan natuurlijk perfect in Ierland, met de prachtige omgevingen, mooie rotskusten en de vriendelijke mensen. Ierland met de camper verkennen is dan ook zeker aan te raden en met de diverse ferry’s die vanaf Engeland en Frankrijk vertrekken is het ook prima mogelijk om met uw eigen camper op pad te gaan. Heeft u geen zin in het lange rijden met uw eigen camper, of heeft u geen camper dan is het ook prima mogelijk om een camper ter plekke te huren.

Het leuke van met een camper op vakantie gaan is dat u werkelijk waar zich nergens hoeft te haasten om op tijd bij een hotel te zijn of camping. Het is wel zo dat u in Ierland uw camper niet zomaar even langs de kant van de weg mag parkeren om te slapen, maar toch zijn er veel plaatsen waar u uw camper al dan niet tijdelijk kunt laten staan. Als u geen eigen camper heeft dan kunt u makkelijk bij Cheapcars of Hertz er eentje huren mits u er op tijd bij bent.

Met uw camper op de ferry

Zoals gezegd varen er vele ferry’s tussen Ierland en Engeland/Frankrijk, bij deze hebben we de bekendste voor u op een rijtje gezet. De havens in Ierland die u per Ferry kunt bereiken zijn:

  • Dublin
  • Larne
  • Belfast
  • Rosslare
  • Dun Laoghaire
  • Cork

Nuttige tips voor de camper

In Ierland kunt u op vele bijzondere plekken uw camper neerzetten om te overnachten, maar houd er rekening mee dat u niet zomaar ergens uw camper mag neerzetten om te overnachten. Hiervoor moet u toch echt op de daarvoor bestemde campings/motels zijn anders kunt u een aardige boete riskeren. Dus zorg ervoor dat u van tevoren weet waar de plaatsen aanwezig zijn waar u kunt overnachten, deze kunt u bij aankomst in Ierland makkelijk afhalen bij een van de toeristen bureaus, of als u een camper huurt krijgt u het er meestal bij.

Wat verder handig is als u met de camper door Ierland gaat reizen zijn eigenlijk de standaard dingen. Zorg ervoor dat u altijd wat te eten & drinken bij zich heeft aangezien niet alle standplaatsen voor campers voorzien zijn van een winkeltje/restaurantje. Zorg ervoor dat u bekend bent met de verkeersregels in Ierland en natuurlijk moet u links rijden, dus goed opletten!

Bezienswaardigheden Ierland

Er zijn in Ierland vele bijzondere bezienswaardigheden te zien waar u met de camper bij kan komen. Bij de grootste/bekendste bezienswaardigheden van Ierland is het wel even goed kijken of er niet speciale camper parkeerplaatsen zijn, omdat de grotere campers niet op de gewone parkeerplekken geparkeerd mag worden. Verder zijn er geen verdere bijzonderheden te melden, want praktisch alle bezienswaardigheden in Ierland zijn per bus, auto en dus ook per camper te bereiken.

 

Ierland.com voor vakantie, reizen en informatie
Logo
Shopping cart